Welkom op deze website over klassieke telefoons!

Hier vind je veel informatie over PTT druktoets- en kiesschijftelefoons. Ik ben Jasper de Kat Angelino en een groot deel van mijn telefoonverzameling is op deze website te vinden. 

Het verzamelen is vooral begonnen met telefoons van het type T65, maar inmiddels zijn bijna alle Nederlandse telefoons uit de jaren dertig t/m de jaren tachtig in de collectie aanwezig. De ‘verzamelwoede’ is begonnen in mei 2012, toen ik mijn eerste aanwinst op een rommelmarkt vond. Van het een komt het ander en inmiddels bestaat de verzameling uit meer dan 500 telefoons…

De afgelopen jaren heb ik veel kennis op mogen doen welke ik graag via deze site openbaar maak. De inhoud van deze website wordt regelmatig bijgewerkt om alles up-to-date te houden. Na verloop van tijd is de verzameling toestellen steeds groter geworden, maar zeker nog niet compleet. Heb je nog wat voor mij liggen? Neem dan even contact met mij op, alvast bedankt.

Ik wens alle bezoekers veel plezier op mijn website.

Recent toegevoegde pagina’s

TEFAG SBY30
ATEA serie 28
Siemens Modell 26

Uitgelichte pagina’s

Heemaf type 1931 familie
PTT T65
Ericsson Diavox

8 gedachtes over “Home

  1. Beste Jasper, je schrijft o.a. bij het Unifoon toestel dat de NSEM ( Nederlandsche Standard Electric Maatschappij) in Rijswijk gevestigd is geweest.
    Ze zaten echter in Den Haag (ik heb er zelf gewerkt).
    Pas veel later in de jaren 90 is men naar Rijswijk verhuist, maar toen wel onder de naam Alcatel en later als Alcatel-Lucent.
    Ik ben overigens ook een verzamelaar (beroepstic! ), maar vooral geinteresseerd in de techniek.
    Mijn streven is om elk toestel, van zeer oud tot vrij nieuw in werkende staat te krijgen.

    Like

  2. mooie verzameling.
    vraagje betekent CWP dat de telefoons niet nieuw zijn maar allemaal omgebouwd?
    dus een toestel van CWP is een ingeleverd model

    Like

    1. Bedankt voor je reactie.
      De meeste CWP (Centrale Werkplaats der PTT) telefoons zijn inderdaad gereviseerde exemplaren. Maar er zijn een paar uitzonderingen. Veel T65 toestellen met bouwjaar vanaf 1985 tot en met 1987 werden nieuw door de CWP gemaakt. Ook de transparante Delft telefoons waren nieuwe toestellen. De CWP maakte ook testapparatuur voor monteurs etc.

      Groet,

      Jasper de Kat Angelino
      Beheerder

      Like

  3. Hoi,

    wat een mooie overzichtelijke site is dit met de historie van de Nederlandse telefonie. Complimenten. Ik ga een linkje maken op mijn site naar het Ericofoon gedeelte van deze site.

    Paul

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.